Hoe het allemaal begon...

Meldura waar komt die naam nu vandaan?

Wat begon als een grappig dingetje op Facebook is uitgegroeid tot mijn bedrijfsnaam. De naam van je huiself bestaat eigenlijk uit de eerste vier letters van je straatnaam gecombineerd met de laatste drie letters van je voornaam. Voor mij kwam dit uit op ‘MELDURA’. Op dat moment vond ik het gewoon wel leuk klinken. Maar toen ik op zoek ging naar een leuke bedrijfsnaam voor mijn zeepziederij kwam deze naam terug naar voor. Ik zag er in deze context nu ‘MEL = honing’ en ‘DURA = hard’ in. Harde Honing. Harde (solide) zeep en honing zag ik dan meer als een gegeerd goed. Vloeibaar goud. Zeep was vroeger ook een gegeerd goed. Et voilà MELDURA was geboren.

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Laura, mama van drie schatten van kinderen, ben getrouwd met een man om verliefd op te zijn en jawel ik maak zeep!

Als 'creatieve generalist' kan ik zeggen dat ik veel interesses heb (om het licht uit te drukken ;) ), maar drie steken er toch met kop en schouders bovenuit...zingen, dieren en kruiden!

Zingen doe ik al vanaf dat ik me kan herinneren, maar mijn hoogtepunt was wel mijn deelname aan Idool 2004 en de vele supertoffe podia die ik heb mogen bestormen met de band Carmine.

Ook dieren hebben een speciaal plekje in mijn hart. Het is ook direct de reden waarom ik voor de opleiding diergeneeskunde koos. Ik ben dan afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren, wou me graag bijscholen in het gebruik van kruiden voor mijn job en ben dan een opleiding fytotherapie gestart. Kruiden en het effect daarvan op het lichaam hebben me altijd al gefascineerd. Zalig vind ik het om er dingen over te lezen en dan allerhande middeltjes te maken en uit te testen. Het lichaam met al zijn ingewikkelde, fascinerende systemen die zodanig op elkaar inwerken en samenwerken dat het eigenlijk een fantastisch functioneel geheel vormt. Tijdens de opleiding kwam ook het maken van natuurlijke zepen aan bod. Yep je raadt het al...de dees was verkocht!

Zeker toen mijn oudste dochtertje te kampen kreeg met eczeem en rode billetjes sloeg de zeepmagie echt aan. Ik begon zelf mijn eigen zeep en zelfs wasmiddel te maken. Het hielp wonderwel! Ook later voor zus en broer.

Het werd een passie en deze passie wil ik nu heel graag met jullie delen. Ik hoop dat ik met mijn zeepjes de wereld wat meer plastic vrij en veel huidaandoeningen lichter kan maken!

Ik zou zeggen neus gerust eens rond en indien je vragen hebt of me gewoon iets wil vertellen, laat gerust een berichtje achter...

Veel liefs,

Laura